Hvorfor fokuserer 7700Hundborg på make-to-order?

Make-to-order er ikke noget nyt, men noget som vi mennesker har praktiseret i flere tusinde af år. Med andre ord betyder make-to-order at der produceres efter behov. Når et behov for et bestemt produkt opstår placeres der en bestilling som derefter produceres ift. specifikationerne. Vi ser det især nu til dags, i forbindelse med husbyggeri og anlægsarbejder.

Modsætningen til make-to-order hedder make-to-stock.

Hvorfor er 7700Hundborgs fremgangsmåde mere bæredygtig og ansvarlig?

Make-to-order er i sig selv ikke mere bæredygtigt end andre produktionsfilosofier, men kombineret med begreber såsom “udbud”, “efterspørgsel”, “forecasting”, “overage and underage cost”, “Economy of Scale” samt en “fastprispolitik” så begynder der at tegne sig et mønster der resulterer i en mere balanceret og bæredygtig forretning og forbrug.  

Vi kommer ikke udenom at tøj og beklædningsgenstande er en nødvendighed hvis vi mennesker skal leve og ikke mindst overleve. Hvis vi kun køber det vi mener vi har brug for, samt producenterne kun producerer den mængde som forbrugerne efterspørger, så reduceres spild og forbruget af ressourcer, hvilket er bedre for miljøet på langsigt. Dette er hvad vi i 7700Hundborg sigter efter. Vi behøver ikke at planlægge og forudsige hvor mange t-shirts I som forbrugere gerne vil købe af os. Vi designer en t-shirt, sweater, hat eller noget helt fjerde og vi beregner hvad den skal koste, hvis vi skal producere den som Make-to-order. Derefter bestemmer I, som forbrugere, om I har brug for den t-shirt, om den er fed og pengene værd. Hvis I ikke vil betale prisen, og designet ikke sælger, er der ikke forudproducerede t-shirts som går til spilde eller som skal sælges på tilbud for at dække vores omkostninger. Vi siger bare “pyt”, og forsøger igen med et andet design, som vi tror på I synes er fed og som I har brug for. 

Derfor anser  vi vores tilgang som værende mere bæredygtig sammenlignet med den etablerede tøjindustri. Det betyder dog ikke at vi ikke kan gøre det endnu bedre. Vores vision er konstant at udvikle os med det formål at øge bæredygtigheden løbende igennem at reducere forbruget af ressourcer med tiltag som understøtter det. Derfor dedikerer vi 100% af vores overskud til at investere i bæredygtige processer. 

Støt bæredygtig forretning.